torsdag 31 oktober 2013

Vad innebär ID06?


Om ni har jobbat i eller i anslutning till byggbranschen, eller om ni på annat sätt har kommit i kontakt med begreppet ID06, utan att riktigt ha fått klarhet i vad det innebär kommer här en utförlig beskrivning av begreppet.


I korta drag
ID06 är ett system som upprättats för att komma tillrätta med svartjobb och annat, inom branscher som är speciellt drabbade av sådant. Man skulle kunna se ett ID06 kort som ett inbrottsalarm där systemet inte minst används inom byggbranschen och det innebär i korthet att alla som jobbar eller vistas på en viss definierad arbetsplats med ett projekt, måste vara registrerade och kunna legitimera sig vid kontroll. Förutom att komma tillrätta med svartarbeten så är målsättningen också att minska möjligheterna för annan ekonomisk brottslighet och inbrott på så sätt främja en sund konkurrens.

Åtaganden
Enligt ID06 ska alla som kommer att befinna sig på en arbetsplats i förväg registreras och under arbetsdagen ska alla som är där kunna uppvisa en legitimation som styrker deras identitet. De ska dessutom också bära en namnbricka. Rapportering sker från leverantör till beställare, och leverantören måste i sin tur kräva samma avtal med alla underleverantörer. Man kan således se ID06 som ett effektivt system för att alla ska kunna känna sig säkra på att arbetet i alla led följer gällande lagar och regler. Studier visar att inbrott också har minskats markant. 

Hur ansluter man?
Enklast kan man ansluta sitt företag till detta ID06 system genomatt gå in på Företagsfoto.se där man hittar all information som man behöver. Fördelarna med att ansluta är att man på ett väldigt tydligt sätt utåt mot sina potentiella kunder visar att man är en seriös aktör på marknaden som följer alla lagar och regler. Detta kommer framförallt att vara nödvändigt om du vill samarbeta med större företag och inte minst statliga myndigheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar