torsdag 7 februari 2013

Investera i din säkerhet


Vissa trivs bäst i villa andra i lägenhet. Men nog är det så att livet i en villa har fördelar som det är svårt att få boendes i en lägenhet. Du störs inte på samma sätt av vad grannarna gör och kan själv vara friare i ditt hem utan att lika mycket behöva tänka på omgivningen. Du har en fin trädgård som du kan tillbringa sommarkvällar i, grilla och leka med barnen. Du har en egen garageuppfart och möjlighet att bygga uttrymmen för de där sakerna som man inte vill ha uppe på vinden men heller inte i huset. Du kan sysselsätta dig på fritiden med att odla i egna rabatter eller ta hand om trädgården.

Men det finns också faror med att bo i villa. En av dessa är förstås risken för inbrott. Inbrottstjuvar vet att villor i tjusiga villaområden ofta är utrustade med mer lovligt byte än små lägenheter. De vet att det ofta är relativit lätt att ta sig in. Framförallt håller de koll på vilka villor som är utrustade med villalarm och vilka som inte är det. Det visar i alla fall statistiken som säger att villor utan larm blir utsatta för inbrott tre gånger som ofta som villor med bra och gedigna hemlarm.

Det stämmer att det är en kostnad att investera i ett larm från en välkänd aktör. Men frågan är om det inte är värt trygghet och vetskapen att risken för inbrott har minskat.

Det är just detta med en välkänd aktör som kan vara viktigt. När tjuvarna ser dekalen så tänker de att de finns lättare ställen att ta sig in på. Dessutom får man, när man tar kostnaderna i beräkning, tänka på att de flesta försäkringsbolag ger den som har ett villalarm bra rabatter på försäkringspremien. Så ett bra villalarm kan vara en trygg och god investering för väldigt många.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar